sreda, decembar 13, 2017
KRECENJE BEOGRAD TEKSTOVI

 

Gipsani radovi

Program suve gradnje pruža neverovatne mogućnosti da se životni prostor obogati, osavremeni i poprimi ekskluzivan izgled. Nudimo Vam primenu sistema suve gradnje: spuštene plafone, kaskade i ugradnju rasvete, izradu šankova, kamina, pregradne zidove i police od gipsa, oblaganje zidova (suvo malterisanje) i sve to po veoma pristupačnoj ceni.

 

Spusteni plafoni i kaskade od gipsa

Sa novim dizajnom gipsanih spuštenih plafonima i kaskada možemo da sakrijemo nedostatke postojećeg plafona i da ga učinimo privlačnijim, možemo da poboljšamo zvučnu izolaciju, poboljšamo rasvetu i uklonimo nedostatke. Uz pomoć spuštenih plafona može se poboljšati pored zvučne i termička izolacija u prostoru. Spušteni plafoni Vam omogućavaju prenos komunalija kao što su ventilacija, kompjuterski kablovi, oprema za grejanje i nisko naponske mreže. Takođe oprema inženjeringa nalazi se u plafonu, tako da ukoliko su potrebne popravke, uvek su nam dostupne, u zavisnosti od dizajna plafona i širine njene oblasti.

Za montažu spuštenog gipsanog plafona ili kaskada potrebno je da se omogući dodatna podrška, u svakom slučaju potrebno je da se teret prenosi na pocinkovanu potkonstrukciju i u ređim slučajevima na drvenu konstrukciju. Izbor sistema oslanjanja, koji bi trebao da sadrži komunalije koje omogućavaju jednostavniji pristup, trebalo bi da bude prednost, sto omogućava i  lako lomljenje pojedinačnih elemenata. Kada birate sisteme za spuštene plafonemorate uzeti u obzir i opterećenje koje će ona nositi. Standardno opterećenje koje je u glavnom osmišljen ogibljenjem plafona pločica ili panela je u rasponu od 4 do 6,5 kg / m2, ali isto tako postoje i sistemi koji su sposobni da izdrže duplo veće opterećenje, više od 12 kg /m2. Treba uzeti u obzir i teret koji može da izdrži sistem vešanja, to isto takođe zavisi i utiče na prirodu dizajna.

Pozitivni aspekti gipsanih spuštenih plafona su jednostavnost i brzina, dizajn, kratko vreme izrade, da se stvori prijatno okruženje i dizajn enterijera u skladu sa savremenim zahtevima. Lagan i svestran dizajn i raznovrsnost standardnih plafona i opreme se savršeno uklapa u gotovo svaki enterijer.

Spuštene plafone možemo kreirati i tako da imaju reljefni izgled i različite oblike sve podešeno po vašim potrebama. Vaša mašta Vam omogućuje da stvorite plafon bas za Vase potrebe. Sa svojom savršenošću, gipsani spušteni plafoni i kaskade se integrišu u svaki enterijer i zahvaljujući odličnim reflektujućim izolacijama stvoriće idealno okruženje i opuštenu atmosferu.

 

Pregradni zidovi i police od gipsa

Pregradni zidovi i police od gipsa omogućavaju ekonomičnu izradu pregradnih zidova i polica sa značajnim uštedama u odnosu na klasičnu gradnju. Korišćenjem gipsanih montažnih zidova postižemo uštedu u vremenu i novcu. Kvalitetno izrađenim gipsanim zidom dobijamo izuzetno ravnu površinu jakih mehaničkih karakteristika.  Idealni su pri adaptaciji stanova, za idejna rešenja u poslovnim prostorima, prodajnim salonima. Šuplji prostor u pregradama gipsanog zida pokazao se kao idealan za jednostavno i racionalno postavljanje instalacija svih vrsta. Gipsani pregradni zid može bez ikakvih problema držati masivan nameštaj za šta je posebno pogodan  u kafićima, buticima ili prodavnicama… Sa obzirom da nema sušenja, zidove odmah možemo gletovati, krečiti, oblagati tapetama ili pločicama. Zvučna i protivpožarna zaštita izuzetno je efikasna.

Prednosti koje pružaju sistemi suve gradnje:

  • Ekološki materijal sa IBO sertifikatom
  • Jednostavna i brza montaža
  • Značajno poboljšanje termo izolacije
  • Značajno poboljšanje zvučne izolacije
  • Nije potreban priprema podloge
  • Idealno za sanacije i adaptacije